+381 65 556 7766

ZALIVANJE KAP PO KAP

Mi to radimo drugačije!

ZALIVANJE KAP PO KAP

Mikronavodnjavanje je sastavni deo čitavog sistema zalivanja i pruža nam mogućnost za pravilno doziranje potrebnih količina vode za svaku biljku ili grupu biljaka.

Njegova primena je moguća u situacijama kada nema dovoljno vode za klasičan sistem zalivanja, na škarpama pod velikim nagibom ili nepravilnim površinama na kojima je nemoguće pravilno rasporediti prskače.

PDF Sistemi zalivanja kap po kap
Zalivanje travnjaka
Rain Bird
AZUD
Hunter
Palaplast
Podzemno navodnjavanje

Podzemno navodnjavanje

XFS cev za podzemno navodnjavanje sa “Copper Shield” tehnologijom je najnovija Rain Bird inovacija u mikronavodnjavanju. Rain Bird patentirana “Copper Shield” tehnologija štiti kapaljke od prodora korenja stvaranjem dugotrajnog sistema podzemnog navodnjavanja za travnjake, žbunje i pokrivače tla.

XFS cev za podzemno navodnjavanje sa “Copper Shield” tehnologijom je najfleksibilnija cev na tržištu,zbog čega je i najjednostavnija za projektovanje i ugradnju.

RWS sistem za navodnjavanje drveća i žbunja - Root Watering System

RWS je namenjen zalivanju stabala i žbunja. Čak i u najzbijenim zemljištima sistem dovodi vodu, kiseonik i hranljive materije direktno u zonu korenovog sistema.

Rain Bird RWS uređaji za navodnjavanje korena imaju posebno mrežasto kućište izrađeno od čvrstog polimernog UV otpornog materijala s termoplastičnim inhibitorima, u kojima je fabrički namontiran sklop s bubblerima i ubodnim spojnicama: 

• Regulacija pritiska od 1.5 do 5.5 bara
• Protok: 0.072m3/h (72 l/h )
RWS sistem za navodnjavanje drveća i žbunja
Sistem kap po kap u vocnjacima i vinogradima

Sistem kap po kap u voćnjacima i vinogradima

Ugradnja sistema kap po kap u poljoprivrednoj proizvodnji je u razvijenim zemljama već odavno prisutna. I to iz više razloga:

  • pametno i racionalno korišćenje raspoložive vode
  • obezbeđenje potrebne količine vode u tacno određenim dozama i onda kada je to potrebno
  • manje ljudskog rada
  • manje utrošene energije
  • manje utrošenog đubriva i pesticida
  • povećani prihod kroz stabilan prinos
  • povećan prihod kroz bolji kvalitet proizvoda
  • povećana konkurentnost proizvodnje usled manje cene koštanja finalnog proizvoda

Zbog svih navedenih prednosti, sve više proizođača uvodi sistem zalivanja kap po kap i ta investicija se vrlo brzo vraća. Sistem kap po kap može se prilagoditi svakom posebnom slučaju. Bilo da se radi o postavljanu cevi kap po kap na gustoj sadnji ili se rade slepe cevi određenog promera sa postavljanjem posebnih kapljača neposredno pored stabla, potrebno je pravilno koncipirati sistem primarnog cevovoda da može da zadovolji maksimalnu potrošnju vode.

Superior Green vam pruža mogućnost projektovanja, ugradnje, servisa i održavanja automatskih zalivnih sistema. Sa stalnim klimatskim promenama, dobar i zdrav travnjak je isključivo moguće dobiti sa ugradnjom zalivnog sistema.

Pozovite nas i mi ćemo uraditi projekat, ugraditi sistem zalivanja u najkraćem mogućem roku i uz maksimalne uštede vode i energije.

Superior Green

Mi to radimo drugačije!

Adresa

Adresa:

37000 Kruševac
Bivoljska 5ž

Telefon:

+381 (65) 556 7766

Fax:

+381 (037) 416-995