Naslovna / Semena / Ukrasne trave / Shade&Fun

Shade&Fun

Seme za travu: Shade&Fun

Shade&Fun je sme┼ía trava namenjena za travnjake sa smanjenim intenzitetom osvetljenosti na suvim i siroma┼ínim terenima. Pre setve izvr┼íiti ─Ĺubrenje na osnovu rezultata ispitivanja zemlji┼íta. Obratiti pa┼żnju na pripremu i nivelaciju povr┼íine za setvu, da bi izbegli probleme koji se kasnije mogu pojaviti.

Kori┼í─çenje: Travnjaci u senci visokog drve─ça, velikih zgrada, u uslovima delimi─Źne zasene, na suvim i siroma┼ínim zemlji┼ítima.
Vreme setve: Sejati od marta do oktobra. U dobrim vremenskim uslovima, mlade biljke ─çe se pojaviti za 14ÔÇô21 dan.
Norma setve:
Nov travnjak: 3,5 – 4 kg na 100m²
Podsejavanje: 2,5 kg na 100 m²
Nakon setve blago zatrpati seme grabuljama i izvršiti valjanje zbog boljeg kontakta sa zemljištem i vlagom površinskog sloja. Po mogućstvu prekriti novoposejanu površinu tankim slojem peska ili treseta da bi ga zaštitili od isušivanja i spiranja semena.
Navodnjavanje: Svakodnevno navodnjavati u prvim nedeljama zasnivanja novog travnjaka (vi┼íe puta tokom dana). Nakon toga navodnjavati isklju─Źivo po potrebi radi obezbe─Ĺivanja otpornosti rasta, regeneracije i boje biljaka. Travnjaci u senci se re─Ĺe zalivaju.
Nov travnjak: Prvo košenje uraditi kada trava dostigne 5-8 cm. Kasnije, lagano smanjivati visinu košenja do idealne od 35-45 mm.
Redovno ko┼íenje: Kositi redovno ali ne odstranjivati vi┼íe od jedne tre─çine visine trave. Tokom letnjih meseci podignuti visinu ko┼íenja kako bi spre─Źili iznurivanje travnjaka.